Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

“ΠΧ5: Φτού ξελευτερία!”

THESSALONIKI URBAN FESTIVAL 2010

Ανοιχτή πρόσκληση

Το φεστιβάλ δημόσιου χώρου “Thessaloniki Urban Festival 2010”, μια πολύχρωμη συνδιοργάνωση συλλογικοτήτων της πόλης, καλεί τους δημιουργικούς ανθρώπους της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν σε μιαν ανοιξιάτικη (τέλος Μαΐου) γιορτή για τη ζωή στην πόλη, σε ένα παιχνίδι έκφρασης και παρέμβασης στον δημόσιο χώρο.

“ΠΧ5: Φτού ξελευτερία!”:
Παρτέρια, Παρκάκια, Πεζοδρόμια, Πεζόδρομοι, Πλατείες γίνονται το επίκεντρο της δημιουργικής διάθεσης, της ανατρεπτικής μεταμόρφωσης, της εναλλακτικής αξιοποίησης, της αναπάντεχης ανάδειξης, του παιχνιδιού, του ακτιβισμού.

Μουσική, θέατρο, παιχνίδι, δράσεις, εικαστικά, εγκαταστάσεις, περφόρμανς, αρχιτεκτονική, ντιζάιν και όποια άλλη μορφή δημιουργίας καλούνται να μεταμορφώσουν τους μικρούς και μεσαίους δημόσιους χώρους της πόλης.
Αν είσαι αρχιτέκτοντας, μηχανικός, ντιζάινερ, γραφίστας, καλοτεχνίτης, χειρώνακτας δημιουργός, άνθρωπος του θεάτρου, της μουσικής, της τέχνης, εθελοντής, ενεργός πολίτης με γνώμη για τη μεταμόρφωση & αξιοποίηση του λιγοστού ελεύθερου δημόσιου χώρου στείλε ιδέες για τη συμμετοχή σου στο πρώτο Thessaloniki Urban Festival.

Στόχος, η αυτοχρηματοδότηση των εκδηλώσεων/παρεμβάσεων.

Ενημέρωση: http://thessurbanfest.blogspot.com/